lauantai 17. syyskuuta 2016

Muumimammakakkua ja minttusuklaatäytettä


Työkaveri pyysti tekemään muumimammakakun minttusuklaatäytteellä, joten sellainen tehtiin. Vähän (tai aika paljonkin) vastusti alussa, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Kakusta tuli yksinkertainen, mutta minun mielestäni tyylikäs. 

Pitkästä aikaa pääsin tekemään suklaakakkua. Suklaatäyte pysyy paljon jämäkämpänä kuin marjatäyte, joten koristeleminen on helpompaa. Suklaana käytin Marianne-suklaata, koska piparmintun makua toivottiin.


Minttusuklaa täyte täytekakkuun

4dl vispikermaa
2dl tuorejuustoa
250g Marianne-suklaata
1,5 tl liivatejauhetta
1,5 rkl vettä

Sekoita liivatejauhe kylmään veteen ja jätä noin viideksi minuutiksi odottamaan. Vatkaa kerma, lisää tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Lämmitä liivateseosta mikrossa 30 sekuntia, anna jäähtyä hieman ja vatkaa täytteen joukkoon.


3 kommenttia:

  1. Ompa suiloinen kakku :) ja minttusuklaa täyte on varmaan nam :9 http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kyllä on upea kakku ja niin tyylikäs ja näköinen :)
    Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
  3. Ihananalta kuulostaa tuo täyte ja kakku on aivan täydellinen <3

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!