torstai 25. kesäkuuta 2015

Helpot ja herkulliset muffinssit


Eilen saatiin ystäviä kylään ja pari tuntia ennen visiittiä hoksasin, ettei meillä ole mitään tarjottavaa. Googletin niinkin luovalla sanaparilla kuin "helpot muffinssit" ja kun tulosten joukossa oli linkki Kinuskikissan sivuille, oli valinta helppo. En ole kertaakaan joutunut pettymään Kinuskikissan resepteihin!

Muokkasin itse reseptiä sen verran, että lisäsin ohjeeseen viimeiset pakastimesta löytyneet mustikat ja valkosuklaalevyn jämän. Ulkonäöstä olisi saanut houkuttelevamman vaikkapa sulattamalla valkosuklaata muffinsien päälle, mutta maku oli erinomainen näinkin! 

Mustikka-valkosuklaamuffinit
(ohje muokattu Kinuskikissan sivuilta löytyneet KetveleenKondiittorin ohjeesta, joka löytyy täältä)

2 munaa
1,5 dl sokeria
125 g pehmeää margariinia
1 3/4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2dl mustikoita
50g valkosuklaata rouhittuna

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Mittaa munat, sokeri, margariini, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon, ja vatkaa kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Sekoita joukkoon mustikat ja valkosuklaa. Aseta paperimuotit muffinipellille, ja jaa taikina jokaiseen vuokaan. Paista muffineja uunin keskiosassa 18-20 minuuttia. Muffinit ovat valmiita, kun ne ovat kohonneet ja väriltään kullanruskeita.


8 kommenttia:

  1. Namii :3 voiko margariinin korvata voilla?

    VastaaPoista
  2. Voihan herkun herkku ♡♡ ja aivan ihana katraus myös.

    VastaaPoista
  3. Näitä pitääkin kokeilla, kun olen etsinyt helppoa muffinsin ohjetta. Tähän voisi sopia vaikka muutkin marjat tuon suklaan kanssa. Kaunis kattaus!

    VastaaPoista
  4. Montakos muffinssia tällä ohjeella tulee? Kuulostaa maukkaalta ja ajattelin kokkailla kesätyöpaikkaan viimeiseksi päiväksi! 😊
    - Eve

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja apua - nyt en kyllä muista... Tämä on aika pieni ohje, olisikohan ollut viidentoista muffinin luokkaa, mitä sain tehtyä :)

      Poista
  5. Okei kiitos, tarvii tehdä tuplataikina ! :)
    -Eve

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!